חדרי קירור תעשייתיים

בעלי עסקים רבים בענף המזון יאלצו להחזיק אזור אחסון קירור גדול ומאובזר כדי לאכלס בו את כל סחורת המזון בטמפרטורה הנדרשת. לרוב אלה יהיו חדרי קירור תעשייתיים שמחזיקים מקררים בגודל תעשייתי. בכדי שחדר הקירור יהיה מנוצל בהתאם לכל צרכי העסק, החברה או הארגון שמחזיקים בחדר קירור תעשייתי, לא פעם יידרש שירותי ייעוץ מקצועי של מומחה בתחום, שיתכנן בקפידה את חדר הקירור, כשהתכנון יכיל את מלוא הבטיחות החלל, ניצול מקסימלי של החלל כשהכל מותאם לתנאים ולצרכי העסק או הארגון.

פרוצדורה של חדרי קירור

בימינו קיים מגוון רחב של ארגונים, עסקים ומוסדות שזקוקים להחזיק לפרק זמן סחורה, בכמויות מסחריות, של תרופות או של כל תוצר חקלאי, מוצרי בשר, עוף, מוצרי חלב ומזון קפוא. כמו כן, גם חדרי אוכל של מוסדות ממשלתיים גדולים כמו בתי אבות, בתי חולים וכו', שזקוקים לכמות מזון גדולה מדי יום, יהיו זקוקים לחדרי קירור תעשייתיים.

הקמת מבנה של חדר קירור תעשייתי שיעמוד בתנאי קירור מיוחדים, ידרוש ייעוץ של מהנדס קירור וצוות נרחב שמתמקצע בתחום תכנון החשמל ובכל שאר האלמנטים שמרכיבים חדר כזה.

יש לקחת בחשבון בעת התכנון את כל המרכיבים שיאכלסו את החדר ולהתאימם לגודל ולתנאים של המבנה עצמו, חשוב לתכנן את הקיבולת של חדרי הקירור כך שיהיו מתאימים לכמות הסחורה שמתאכסנת בחדרי הקירור התעשייתיים. בנוסף, לכל חדר קירור תעשייתי יורכב מנוע שימוקם באזור החיצוני של המבנה, זאת על מנת שהחום שיוצא מהמנוע יפלט החוצה, לאוויר הצח.

פתרון אידיאלי למפעלים גדולים

חדרי קירור משרתים נאמנה גם את צה"ל, שמחזיק גדודים שלמים של חיילים שדורשים מזון! לא פעם נמצאים החיילים בתנאי חוץ או באימונים ולכן חדרי קירור שמטרתם תהה לשמר את כמויות המזון כגון: בשר, ירקות ומוצרי חלב, יהיו אידיאליים עבור התנאים בהם נמצאים החיילים. כמו כן, חברות גדולות ורשתות של מוצרי מזון שמחלקים סחורה לכל הארץ יצטרכו להחזיק חדרי קירור שיצליחו להכיל את כל הכמות שהארגון או הרשת עתידים לשווק בכל רחבי הארץ.

את המכולות שמגיעות עד לחדרי הקירור על מנת להעמיס את הסחורה, יש לאחסן גם במקררי אחסון בכדי שהסחורה תישאר טרייה ולא תיפגם בתהליך השינוע. במידה ומדובר בתרופות, יש להתנהל בדומה ולאחסן את התרופות שנשמרות בחדרי הקירור התעשייתיים עד לשלב הפיזור בבתי המרקחת השונים בארץ.

אכלוס חדרי הקירור

חדרי קירור לא יספיקו אלמלא יהיה בהם כל האבזור המתאים שהולם את הסחורה שאותה מבקשים לשמר, כמו מקררים, רצפות שמתאימות לתנאי החדר וכו'. חשוב שהמקררים שיותאמו לחדרים אלה יהיו מיועדים אך ורק לתעשייה ויכילו נפח וטמפרטורות קירור ראויים. יש הרבה אנשים שעומלים על ארגון חדרי הקירור, על מנת שחדר הקירור יהפוך את ליעיל ופרקטי לכל ארגון, עסק או רשת וישמור בבטחה על הסחורה היקרה של כל גוף.

רצפות חדרי קירור

חדרי הקירור התעשייתיים צריכים להיות נוחים ובעיקר פרקטיים, לשרת את המשתמש בצורה הכי נוחה ויעילה, אך מעל הכל חשוב שיהיו בטיחותיים. לכן גם הרצפות של חדרי הקירור צריכות להתאים לתנאים ולטמפרטורה שקיימים בחדרי הקירור. יש צורך בבידוד תרמי, מה שיכול להבטיח ניקיון ואסתטיות במרחב, למנוע החלקה של כל מי ששוהה בחדר הקירור ולמנוע גם היווצרות בקטריות שהן תוצר של עובש וכו'. לכן לא בכדי יש לקחת בחשבון את מגוון התרחישים הללו ולספק רצפה בעלת משטחים אנטי בקטריאליים ובטיחותיים לחלל חדרי הקירור התעשייתיים.


כיום קיימות טכנולוגיות חדישות ומתקדמות של רצפות בננוטכנולוגיה, בעלות עובי של 5 מ"מ סה"כ המעניקות מענה מושלם דק לרצפות חדרי קירור והקפאה, אשר מקנות משטח ללא מדרגה לכניסה ויציאה חלקה ועמידות בקור ובהקפאה עמוקה עד מינוס 50 מעלות.

בין הראשונות בארץ ליישום רצפות בננוטכנולוגיה לחדרי קירור והקפאה היתה חב' דנבר פרוייקטים, אשר בעשור האחרון ביצעה מאות רצפות כאלה בהצלחה רבה.